Alpacas er holdt i besætninger, som græsser på niveau højderne i Andesbjergene i det sydlige Peru, og nordlige Bolivia, Ecuador og det nordlige Chile i en højde på 3.500 m (11.500 ft) til 5.000 m (16.000 ft) over havets overflade.

Alpacaen er betydeligt mindre end lamaer, og i modsætning til lamaer, var de ikke avlet til at være lastdyr, men blev opdrættet specielt for deres fibre. Alpaca fiber bruges til fremstilling af strikkede og vævede produkter, der ligner uld. Disse poster omfatter tæpper, trøjer, huer, handsker, tørklæder, en bred vifte af tekstiler og ponchoer i Sydamerika, og trøjer, sokker, frakker og sengetøj i andre dele af verden, fiberen  kommer i mere end 52 naturlige farver, som er klassificeret i Peru, 12, som er klassificeret i Australien og 16, som er klassificeret i USA

 I tekstilindustrien, "Alpaca" primært refererer til hår af peruvianske alpakaer, men mere bredt det henviser til en stil af stof oprindeligt lavet af alpaca hår, men nu ofte lavet af lignende fibre, såsom mohair, islandsk fåreuld, eller selv i høj kvalitet engelsk uld. [redigér] I handel, skelnes der mellem alpakaer og de ​​mange stilarter mohair og glans.

 

 

Brands
Tilmeld nyhedsbrev
Åbningstider

Man – Fre:   10.00 – 17.30
Lørdag:        10.00 – 14.00

Netbutikken holder altid åben!

Produkter Produkter