Ud over forarbejdningen af biodynamiske og økologiske kvalitetsprodukter, arbejder vi også med de menneskelige kvaliteter i arbejds- og beslutningsprocessen, samt med en helhedsbetragtning af de energi- og miljømæssige spørgsmål. Derfor har vi, i samarbejde med en konsulentvirksomhed, gennemgået hele virksomheden set ud fra et miljømæssigt synspunkt.
Efter indførslen af de gamle kornarter i produktionen og den voksende melproduktion, har det vist sig, at vi får så meget kornaffald og skaller, at vi vil kunne forsyne hele virksomheden med energi til opvarmning af lokaler og bageovn. Korntørringen sker udelukkende ved brug af solenergi, og den samme solenergi udnyttes også til opvarmning af det varme vand til produktionen; vel at mærke når solen skinner. Disse miljømæssige aspekter er under stadig udvikling.
Vores vindmølle havde vi indtil august 1992, hvor den knækkede i hovedakslen og faldt ned med et vældigt brag under et bagekursus. Alle var heldigvis indendørs. Vi har i dag ingen vindmølle, men vi agter engang at få en mindre og driftsikker model monteret, som arkitektonisk passer til vore bygninger.
Ved siden af levnedsmiddelproduktionen afholder vi bagekurser for interesserede, samt åbent hus den tredie søndag i juni ved et arrangement kaldet Dansk Mølledag. Desuden sælger vi kornkværne til " hjemmebagere ", så man kan få frisk mel ved selv at formale kornet.
Bageriet har forskellige forskningsprojekter i gang, hvilket betyder, at vi altid er godt med i den nyeste viden inden for vores område. Denne forskning giver også megen inspiration i vores daglige arbejde.
Bageriet ledes af min kone, Inger, og undertegnede sådan, at jeg tager mig af produktion og udvikling og Inger tager sig af økonomi og salg.
Udover arbejdet i min fars konditori, har jeg taget dansk konditorsvendeprøve suppleret med en svensk konditorsvendeprøve. Jeg har endvidere arbejdet med chokolade og marcipan i et af landets ældste konditorier, Konditori La Glace i København, og i to år har jeg arbejdet i forskellige konditorier i Schweiz. Den søgen efter "urbrødet", som jeg begyndte i mine yngre dage, er endt med et intensivt arbejde med "urkornet".
I 1997 blev jeg tildelt madøkologiprisen Guldplanten, og i 1998 fik jeg tilkendt Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom. Ved overrækkelsen af begge priser blev arbejdet med de gamle kornarter fremhævet som den væsentligste årsag til tildelingen.