Bio-C-Vitamin
[pn127]

Bio-C-Vitamin

  •  184,00 DKK

Vælg antal:   

  
Bookmark and Share   Anbefal til en ven  

120 Tab.

Stærkt vitaminpræparat til forebyggelse og behandling af C-vitaminmangel
Syreneutral
Kan anvendes af gravide og ammende

C-vitamin øger jernoptagelsen og bør derfor ikke anvendes af personer med jernophobningssygdomme. Bør ikke anvendes af personer med tendens til nyresten, med nedsat nyrefunktion eller glucose 6-phosphat dehydrogenasemangel. Bivirkninger: I sjældne tilfælde er der rapporteret diarré og fordøjelsesbesvær.


Deklaration: 1 tablet indeholder:
Calciumascorbat svarende til:
C-vitamin - 750 mg
Calcium - 85 mg

Dosering:
Voksne: 1 tablet dagligt
Må ikke anvendes til børn under 2 år uden lægens anvisning.

Indikation:
Forebyggelse og behandling af C-vitaminmangel.

Hjælpestoffer:
Cellulose, mikrokrystallinsk,
Silica, Kolloid vandfri.
Talcum, Hypromellose,
Magnesiumstearat
Titandioxid (E171)

Opbevaring:
Opbevares utilgængeligt for børn.

Hvad er Bio-C-Vitamin?
Bio-C-Vitamin er et registreret lægemiddel i kategorien: Stærke vitamin- og mineralpræparater. Det består af filmovertrukne tabletter, som indeholder 750 mg C-vitamin fra syreneutral calciumascorbat. Indikationen for brug af Bio-C-Vitamin er forebyggelse og behandling af C-vitamin-mangel. Bio-C-Vitamin kan enten tages i forbindelse med et måltid eller forskudt for måltider.

Graviditet:
Bio-C-Vitamin kan anvendes af gravide og ammende.

Bivirkninger:
Der er ingen kendte bivirkninger ved indtagelse af Bio-C-Vitamin.

Hvad er C-vitamin?
C-vitamins kemiske navn er ascorbinsyre, hvilket betyder: Syren der modvirker skørbug. C-vitamin er et vandopløseligt vitamin og en antioxidant, der indgår i intracellulære redoxsystemer, som neutraliserer reaktive oxygenforbindelser, de såkaldte frie radikaler. C-vitamin fungerer som co-faktor i forskellige enzymatiske processer. C-vitamin fordeler sig i kroppens vandfase, hvilket er alt det som ikke er fedtvæv og knogler. Hjernens koncentration af C-vitamin er 10 gange så høj som i blodet.
Den højeste koncentration findes i hvide blodlegemer og blodplader samt især i binyrer og hypofyse, testikler og æggestokke.

Pattedyr producerer selv C-vitamin:
Næsten alle pattedyr kan selv producere C-vitamin efter behov i deres binyrer ved en enzymatisk omdannelse af glukose. Hos disse dyr fungerer C-vitamin som et hormon. Hos mennesker derimod indeholder genet for det C-vitamin-dannende enzym så mange mutationer, at vi ikke længere kan danne det, og derfor er helt afhængige af at C-vitaminet tilføres med kosten.

Øget behov:
Menneskers behov for C-vitamin er øget i situationer med oxidativt stress, f.eks. ved større læsioner, forbrændinger og ved alvorlige betændelsestilstande. Behovet er endvidere let øget hos rygere.

C-vitaminets egenskaber:
C-vitamin er en vigtig antioxidant, der indgår i intracellulære redoxsystemer, men den nærmere virkningsmekanisme kendes ikke.

C-vitamin optages næsten fuldstændigt fra tarmen ved doser omkring 100 mg dagligt. Ved højere doser samt ved diarré nedsættes optagelsen.

C-vitamin vedligeholder enzymet propyl hydroxylase i sin aktive form, hvilket hjælper ved såkaldt hydroxylering af nyligt dannet bindevæv (kollagen). Mangeltilstanden skørbug skyldes netop utilstrækkelig hydroxylering af kollagen.

Hvor findes C-vitamin?
Gode naturlige kilder til C-vitamin omfatter fødevarer som:

  • Hyben
  • Acerola-frugt 
  • Peberfrugt
  • Grøntsager
  • Kål
  • Citrusfrugter


Interaktioner:
Indtagelse af C-vitamin kan have indflydelse på virkningen af nogle lægemidler inklusive naturlægemidler og føde. Ved samtidig indtagelse af deferoxamin (jernbindende middel) forøges effekten af dette. Større doser C-vitamin kan påvirke styringen af antikoagulationsbehandling. Det er dog langtfra samtlige lægemidlers mulige interaktion med C-vitamin, der er undersøgt. En oversigt over undersøgte interaktioner mellem Bio-C-Vitamin og lægemidler findes i den medfølgende indlægsseddel.

Kontraindikationer:
C-vitamin øger kroppens jernoptagelse og bør derfor ikke anvendes af personer med jernophobningssygdomme. Det bør heller ikke anvendes af personer med tendens til nyresten, med nedsat nyrefunktion eller mangel på enzymet glucose 6-phosphat dehydrogenase.

Overdosering:
Overdosering af C-vitamin forekommer sjældent, idet et eventuelt overskud af C-vitamin normalt vil udskilles med urinen. Indtager man mere end 2 gram C-vitamin dagligt, kan det i nogle tilfælde medføre en ufarlig, såkaldt osmotisk diaré. I nogle tilfælde ses desuden oppustethed og kvalme. Store doser C-vitamin kan forhøje oxalatindholdet i urinen hos personer med tilbøjelighed til hyperoxaluri, en sjælden tilstand, som kan øge risikoen for sten-dannelse i urinvejne.

Et eventuelt overskud af C-vitamin udskilles i urinen i uforandret tilstand og som oxalat. Overdosering behandles symptomatisk. Medicinsk kul og syreneutraliserende midler kan anvendes.

Ophør af store doser C-vitamin:
Ophører man med at spise C-vitamin, efter at have indtaget store doser C-vitamin igennem længere tid, kan det give symptomer på C-vitaminmangel, et såkaldt rebound fænomen.


Læs indlægssedlen inden brug.

Anmeldelser

Vær den første til at anmelde denne vare.

Skriv anmeldelse

Brands
Brand Info
Tilmeld nyhedsbrev
Åbningstider

Man – Fre:   10.00 – 17.30
Lørdag:        10.00 – 14.00

Netbutikken holder altid åben!Produkter Produkter