Bio-E-Vitamin 150 Kap.
[pn130a]

Bio-E-Vitamin 150 Kap.

  •  399,00 DKK

Vælg antal:   

  
Bookmark and Share   Anbefal til en ven  

150 Kap.

Forebyggende lægemidler

  • Stærkt vitaminpræparat til forebyggelse og behandling af E-Vitamin mangel
  • Indhold: 1 kapsel indeholder d-α-tocopherol svarende til 350 mg α-tocopherol (E-Vitamin)
  • Dosering: Voksne 1 kapsel dagligt. Bør ikke anvendes af børn under 2 år uden lægens anvisning. Kan anvendes af gravide og ammende

Bør ikke anvendes ved K-vitaminmangeltilstande. Bør ikke indtages ved allergi overfor jordnødder (peanut) eller soja. Bio-E-Vitamin kan øge blødningstiden og bør derfor ikke indtages 2 uger før og 2 uger efter operation. Vær særlig opmærksom hvis du indtager E-Vitamin sammen med blodfortyndende medicin, da E-vitamin muligvis forstærker virkningen af den blodfortyndende behandling.

Læs indlægssedlen inden brug

Dosering:
Voksne: 1 kapsel dagligt.

Må ikke anvendes til børn under 2 år uden lægens anvisning.
Oral anvendelse.

Indhold:
60 / 150 kapsler

Indikation:
Stærkt vitaminpræparat til forebyggelse og behandling af E-vitaminmangel.

Opbevaring:
Må ikke opbevares ved over 25° C.
Opbevares i ydre karton.
Opbevares utilgængeligt for børn

Deklaration: 1 kapsel indeholder:
E-vitamin (d-a-tocopherol)   290 mg
( 2417% RI )    
  Sojaolie, renset  
  Gelatine  
  Glycerol  

Hvad er Bio-E-Vitamin?
Bio-E-Vitamin består af klare, bløde gelatinekapsler med renset sojaolie og naturligt d-a-tocopherol i en mængde der svarer til 290 mg E-vitamin. Indikationen for brug af Bio-E-vitamin er forebyggelse og behandling af E-vitaminmangel. For bedste optagelse bør Bio-E-vitamin indtages i forbindelse med et måltid.

Graviditet:
Bio-E-Vitamin kan anvendes af gravide og ammende.

Hvad er E-vitamin?
E-vitamin er et naturligt, fedtopløseligt vitamin af vegetabilsk oprindelse. E-vitamin udgøres af en gruppe fedtopløselige stoffer opdelt i tocoferoler og tocotrienoler. Det er overvejende i kostens fede del, man finder E-vitamin. Her udgør den største del af E-vitamin typerne alfa- og beta-tocoferol. Alfa-tocopherol er den mest effektive form for E-vitamin. I det hele taget synes kroppen at have en forkærlighed for alfa-tocopherol, som er den eneste form med et specifikt transportprotein.
I vitaminpiller findes E-vitamin ofte som enten dl-alfa-tocoferol eller d-alfa-tocoferol, hvor sidstnævnte er den naturidentiske form.

Optagelse og virkninger af E-vitamin:
E-vitamin optages i tyndtarmen sammen med fedtstof. Optagelsen er ikke fuldstændig. Ved indtagelse af store doser aftager optagelsen. Personer med nedsat fedtoptagelse har også en nedsat optagelse af E-vitamin fra tarmen. Ved indtag at blandede E-vitamin-former, sorterer leveren dem og sender alfa-tocopherol tilbage i blodet, hvorimod de former som ikke er alfa-tocopherol nedbrydes og udskilles.

E-vitamin transporteres rundt i kroppen på samme måde som fedt, bundet til lipoproteiner, hvorefter det fordeles til de fleste væv. E-vitamins fysiologiske virkning menes at bero på dets virkning som antioxidant, hvorved forharskningen af umættede fede syrer hæmmes. E-vitamin beskytter endvidere A-vitamin mod nedbrydning. Behovet for E-vitamin står i forhold til indtagelse af flerumættede fedtsyrer.

Milligram og internationale enheder:
E-vitamin måles både i milligram (mg) og i internationale enheder (I.E.)
1 mg d-alfa-tocoferol =1,49 I.E.

Bivirkninger:
Svimmelhed, hovedpine, træthed og svaghed kan forekomme ved lang tids brug af doser over 400-800 I.E.
Sløret syn er sat i forbindelse med lang tids brug af doser over 400-800 I.E.

Hvor findes E-vitamin?
E-vitamin findes overvejende i vegetabilske fødevarer. Lever indeholder dog en del E-vitamin. Andre naturlige kilder til E-vitamin omfatter fødevarer som:

  • Fedtstoffer
  • Kornprodukter
  • Æg 
  • Ost
  • Fede fisk
  • MælK

E-vitamin i madvarer taber effekt, når de dybfryses.

Interaktioner:
Vær særlig opmærksom ved indtagelse af E-Vitamin sammen med blodfortyndende medicin, da E-vitamin muligvis forstærker virkningen af den blodfortyndende behandling. Bio-E-Vitamin kan øge blødningstiden og bør derfor ikke indtages 2 uger før og 2 uger efter operation.
Stoffet Tetrahydrolipstatin (Orlistat) nedsætter optagelsen af E-vitamin.
Samtidig behandling med ciclosporin og antioxidanter (f.eks. højdosis af vitamin C og E kan nedsætte indhold i plasma af ciclosporin, hvorfor plasmakoncentrationen af ciclosporin bør følges.

Overdosering:
Overdosering af E-vitamin kan medføre diarré, mavesmerter og andre symptomer fra mave-tarmkanalen. Der kan være en øget risiko for blødning ved samtidig behandling med blodfortyndende præparater eller ved mangel på K-vitamin.

Kontraindikationer:
Bio-E-Vitamin bør ikke anvendes ved K-vitaminmangeltilstande. Bør ikke indtages ved allergi over for jordnødder (peanut), soja eller over for det aktive stof eller over for et eller flere af hjælpestofferne.

Udskillelse af E-vitamin:
E-vitamin udskilles sandsynligvis gennem galden og herefter videre med afføringen. E-vitamin kan passere over i modermælken, men passerer kun vanskeligt over i moderkagen.

Anmeldelser

Vær den første til at anmelde denne vare.

Skriv anmeldelse

Brands
Brand Info
Tilmeld nyhedsbrev
Åbningstider

Man – Fre:   10.00 – 17.30
Lørdag:        10.00 – 14.00

Netbutikken holder altid åben!Produkter Produkter