Bio-Qinon-Q10 30mg.
[pn132a]

Bio-Qinon-Q10 30mg.

 •  389,00 DKK

Vælg antal:   

  
Bookmark and Share   Anbefal til en ven  

150 Kap.

Til forebyggelse og behandling af Q10-mangel. Q10 kan hæmme blodets evne til at størkne og bør derfor ikke indtages af personer i blodfortyndende behandling, medmindre det er i samråd med læge.
Forsigtighed tilrådes ved nedsat nyre og lever-funktion.
Bivirkninger: I sjældne tilfælde er der rapporteret hovedpine, svimmelhed og fordøjelsesbesvær. I endnu sjældnere tilfælde er der rapporteret hudirritation.

Læs indlægssedlen inden brug.

Hjælpestoffer:
Renset sojaolie, RRR a-tocopherol, Hydrogeneret sojaolie, Gelatine, glycerol, renset vand, Jernoxid, rød E172, Jernoxid, sort E172.

Dosering:
Voksne: 1 kapsel dagligt i forbindelse med et måltid.

Må ikke anvendes til børn under 2 år uden lægens anvisning.
Bør kun anvendes af gravide og ammende i samråd med læge.

Indikationer:
Forebyggelse og behandling af coenzym Q10-mangel.

Egenskaber:
Q10 er et vitaminlignende stof, der fungerer som elektrontransportør i respirations- kæden, ligesom stoffet også fungerer som antioxidant i organismen. Q10 findes i alle kroppens celler. De største mængder findes i hjertemuskelvæv, muskler, lever og nyrer.

Opbevaring:
Opbevares i original emballage og ikke i direkte sollys.
Opbevares utilgængeligt for børn.

Deklaration: 1 tablet indeholder:
Ubidecarenon (coenzym Q10) 30 mg
dispergeret i sojaolie  

Hvad er Bio-Qinon Q10?
Bio-Qinon Q10 er et registreret lægemiddel som kom på markedet i 1990. Det består af bløde, lystætte gelatinekapsler med 30 mg coenzym Q10 opløst i vegetabilsk olie ved hjælp af en særlig varmebehandling, som har vist en særdeles god optagelighed. Indikationen for brug af Bio-Qinon Q10 er forebyggelse og behandling af Q10-mangel.

Hvad er coenzym Q10?
Coenzym Q10 er et vitaminbeslægtet stof, som spiller en central rolle i cellernes energiomsætning. Q10 medvirker aktivt ved omdannelsen af fedt, kulhydrat og alkohol til ATP (adenosintrifosfat), som lagrer energien i kemisk form. Når cellen behøver energi, spaltes ATP-molekylet og den oplagrede energi frigives.
Hele processen finder sted i cellernes mitokondrier. Især muskelceller har behov for store energimængder, og derfor indeholder muskler væsentligt flere mitokondrier end andre celletyper. Hjertemusklen er et godt eksempel på kropsvæv, hvor cellerne indeholder mange mitokondrier, fordi energibehovet er stort. Q10 er også en antioxidant.

Bio-Qinon Q10:

 • Har igennem flere årtier været et af de mest solgte Q10-produkter i verden, hvilket hænger sammen med Bio-Qinons høje optagelighed
 • Q10-råvaren i Bio-Qinon Q10 er identisk med den Q10-form, kroppen selv danner
 • Den anvendte Q10 i Bio-Qinon Q10 er en all-transform, som er fri for syntetiskecis-isomerer. Den indeholder endvidere ingen forureningsformer, som kan forekomme i Q10-råvarer


Q10 som antioxidant:
Q10's evne til at opfange og afgive elektroner gør stoffet velegnet til at eliminere reaktive molekyleforbindelser (frie radikaler), der kan opstå naturligt i kroppens stofskifteprocesser eller som følge af udefra kommende påvirkninger i form af stråling eller kemisk forurening. Stoffer med disse egenskaber kaldes antioxidanter, og sammen med andre antioxidanter som f.eks. vitamin E, vitamin C og naturlige enzymer udgør Q10 et forsvarssystem mod disse skadelige forbindelser.

Gode Q10-kilder:
Q10 findes i en række fødevarer. Gode kilder til stoffet er blandt andet:

 • oksekød
 • svinekoteletter
 • sild 
 • sojaolie
 • sardiner

Desuden kan vi mennesker selv danne Q10. Q10 dannes i kroppens celler i den del der kaldes det endoplasmatiske retikulum. Efterhånden som vi bliver ældre eller som følge af sygdom, aftager vores evne til at producere Q10. Eksperter vurderer, at kroppens Q10-indhold er højest, når vi er i begyndelsen af tyverne. Herefter begynder kroppens egenproduktion at falde.

Det er ikke helt klarlagt, men kosten menes at tilføre et sted mellem 5-20 mg Q10 dagligt. Kroppen har selv et Q10-lager på 1-1,5 g, hvor det meste findes i hjertet, leveren og nyrerne.

Q10 og kolesterol:
Q10 deler syntesevej med kolesterol (der ligeledes dannes i leveren), og i den forbindelse er det relevant at nævne, at man har observeret, at visse kolesterolsænkende lægemidler synes at hæmme kroppens egenproduktion af Q10.

Et meget sikkert stof:
Man kan tage tilskud af Q10 gennem længere tid, uden at det påvirker kroppens egenproduktion af stoffet. Der er kun få bivirkninger forbundet med Q10-behandling, hvilket gør Q10 til et meget sikkert stof. Der er endvidere over 20 års erfaring med brugen af Bio-Qinon Q10.

Sammenfatning:
Der findes flere biokemiske rationaler for at bruge coenzym Q10 som tilskud:

 • Q10 som faktor i energiproduktion, hvor tilskud har vist sig at kunne øge produktionen
 • Q10 som måske den vigtigste lipidopløselige antioxidant i cellemembraner og blodets lipoproteiner
 • Kroppens egen Q10-syntese, der aftager med stigende alder fra 20 års-alderen
 • Kroppens egen Q10-syntese, der har visse trin til fælles med kolesterolsyntesen og som derfor kan forsøges ved behandling med nogle typer af kolesterolsænkende medicin.

Anmeldelser

Vær den første til at anmelde denne vare.

Skriv anmeldelse

Brands
Brand Info
Tilmeld nyhedsbrev
Åbningstider

Man – Fre:   10.00 – 17.30
Lørdag:        10.00 – 14.00

Netbutikken holder altid åben!Produkter Produkter