Vaskenødder / bær

Vaskenødder / bær

  •  170,00 DKK

Vælg antal:   

  
Bookmark and Share   Anbefal til en ven  

1 kg.

Vaskenødden – en gave fra Himalayas natur

På det indiske subkontinent er vaskenødden en naturlig del af vaskekulturen, hvor både tekstiler, smykker, genstande fra templerne og ædelmetaller bliver rengjort med vaskenødder. Sågar kardemomme vaskes med vaskenødderne for at forstærke krydderiets smag.

 

Vaskenøddetræet og vaskenødden

Latin: Sapindus mukorossi

Sanskrit: Arishta

Træet, der kan blive op til 15 meter højt, vokser hovedsageligt på sletterne og bakkerne ved foden af Himalaya-bjergene. Vaskenøddetræet bærer den første frugt efter 9 år og kan derefter høstes én gang om året i de efterfølgende 90 år.

 

Vaskenødder indeholder saponin, et stof med særlige vaskeegenskaber, idet det både vasker, rengør og plejer tøj, hud og hår. Vaskenødder gør vasken dejlig blød og er drøje i brug. De er særligt skånsomme mod huden og derfor velegnede til småbørn og hudallergikere.

 

Brug af Biosa vaskenødder

I stedet for det almindelige vaskemiddel lægges 3-5 nøddeskaller i bomuldsposen. Nødderne knuses i posen og posen kommes i vasketromlen sammen med tøjet. Derefter startes vaskemaskinen på almindelig vis.

 

Vaskenødderne vasker kulørt og kogevask fra 30 til 95 grader og også kashmir, uld og silke. Ved vask op til 40 grader kan vaskenødderne genanvendes. Ved hvidvask kan en teske blegemiddel tilføres efter ønske.

Duften er neutral. Hvis parfumering ønskes, kan der dryppes nogle dråber æterisk olie på bomuldssækken med vaskenødderne.

 

Vaskenøddeafkog

Kog ca. 5 vaskenødder i en liter vand og lad det trække i 5 minutter. Kom afkoget i en flaske.

Med dette afkog kan man bade, vaske hår, vaske op, vaske gulv, rengøre møbler, vaske bil.

Ligeledes kan afkoget sprøjtes på planter for at bekæmpe skadedyr (f. eks. bladlus) uden at planten eller miljøet belastes.

 

Vaskenødderne kan genanvendes op til 3 gange og til sidst komposteres.

 

Biosa Vaskenødder

fås i 1 kg stofposer.

 

Biosa partnerskab: ALAYA projektet

Om efteråret bliver nødderne høstet af Nordindiens landmænd på sletterne og bakkerne ved Himalayabjergene. Derefter bliver nødderne bragt til ALAYA landsbysamfundet, hvor nødderne bliver knækket og kernerne fjernet og skallerne forsigtigt tørret i halvskygge.

 

En ung Indisk kvinde og to unge indiske mænd fra dette landsbysamfund leder ALAYA projektet sammen med landsbyens ældste med stort ansvar og gennemsigtighed. Medarbejderne får en fair løn og der gives støtte til projekter i landsbysamfundet og til de dårligt stillede.

 

Der er mange gode grunde til at vaske med Biosa vaskenødder:

- de er miljøvenlige

- de er hudvenlige

- de gør vasken dejlig blød

- de er drøje i brug

Anmeldelser

Vær den første til at anmelde denne vare.

Skriv anmeldelse

Kunder der har købt dette produkt, har også købt
Brands
Brand Info
Tilmeld nyhedsbrev
Navn
E-mail
 
Åbningstider

Man – Fre:   10.00 – 17.30
Lørdag:        10.00 – 14.00

Netbutikken holder altid åben!

Produkter Produkter