Helsekosten
menu menu menu menu menu menu menu
Tilmeld nyhedsbrev
Navn
E-mail
 
Åbningstider

Man – Fre:   10.00 – 17.30
Lørdag:        10.00 – 14.00

Netbutikken holder altid åben!

Agar-Agar pulver
[10467]
 58,50 DKK
Agar-Agar pulver
Agar-Agar pulver

50 gr.

Agar-Agar er et Geleringsmiddel af udtræk af alger. E406.

Til levnedsmidler – begrænset anvendelse.

Dosering: 1-10 g til 1 kg spiseklart produkt.

Anvendelse: 1 let toppet tsk. (3-4 g) Agar-agar rækker til 750 ml væske. Ca. 5 spsk. af den kolde væske tages fra og røres op med Agar-agar. Derefter tilsættes den øvrige væske og koges i ca. 2 minutter under omrøring. Massen bliver fast ved afkøling.

Næringsindhold pr. 100 g

Energi (13 kcal)

55 kJ

Protein

1,6 g

Kulhydrat

0,3 g

Fedt

0,6 g

- heraf mættede fedtsyrer

0,1 g

Kostfibre

90,6 g

Natrium

0,5 g

Opbevares tørt og køligt.

Fromager
Til fromage og gelé anvendes husblas eller agar.

Husblas udblødes i rigeligt koldt vand ca. 10 min., hvorefter den tages op, og vandet trykkes af. Den opløses i vandbad eller tilsat lidt væske direkte over varmen.

For at husblas ikke skal danne trævler, kommes lidt saft, mælk eller anden væske i, inden den afkøles, og hældes i fromagen. Er det f. eks. til citronfromage, kommes lidt citron­saft i husblasen. Den let lunkne husblas hældes i, medens der piskes eller røres i fro­magen.
Fromage med husblas må være begyndt at stivne, inden den hældes i skål. Hældes den for tidligt op, synker husblasen til bunds.

Fint pulveriseret agar udrøres i kold væske – ca. 1 dl til 4 strøgne tsk. agar. Det kan være vand, mælk eller saft alt efter fromagens art. Agar koges 4-5 min., og den afkøles kun lidt, inden den blandes i fromagen. (Pas på, at al agaren skrabes ud). Agar stivner meget hurtigt, og det skal gå stærkt med at blande flødeskum og hvider i. Begge dele må være piskede, før man blander agaren. Fromagen hældes i skå1 med det sam­me og omrøres mindst muligt. Røres der for meget, skiller den og bliver ikke rigtig stiv. Fromage med agar skal spises samme dag, den tilberedes.

Til frugt- og saftgelé er agar udmærket.

Hvor meget beregnes der?

1 liter væske

Husblas Fint pulv. agar
Saft (ml frugtstykker) 16 bl. 4 strøgne spsk.*)
Saft, most, lapomme 14 - 3½ strøgne -
Mælk eller fløde I 12 - 3 strøgne -
Piskefløde 10 - 2½ strøgne -
1 æg 1 - ¾ tsk.**)

*) = stor måleske **) = lille måleske

Æggefromage
Æggeblomme og sukker piskes skummende. Smagstilsætninger som saft, frugt, vanille kommes i. Den opløste husblas – eventuelt tilsat lidt væske, hældes i under omrøring. Når massen er let stivnet, blandes knap halvdelen af de piskede hvider i, og derefter resten af hvideme. På danne måde ”knuses” hviderne mindst. Når fromagen er begyndt at stivne, hældes den i skål.
Pyntes med letpisket flødeskum.

Agar kommes varm i æggeblommerne, og alt blandes hurtigt og hældes straks op.

Ægge-flødefromage
Æggeblommer og sukker piskes skummende. Smagsstof tilsættes, og eventuelle frugtstykker blandes i. Den smeltede husblas røres i, og når massen begynder at stivne, blandes det letpiskede flødeskum i og til sidst de piskede hvider.

Når fromagen er så stiv, at frugtstykkerne ikke synker til bunds, hældes den op. Pyntes med hele frugter eller frugtstykker – eventuelt sprøjtes lidt flødeskum på. Agar hældes varm i æggeblommerne, og alt blandes hurtigt og hældes straks op. Fromagen kommer let til at virke skilt.

 

 

Vælg antal:

Anmeldelser
Kunder der har købt dette produkt, har også købt

Sennesblade
Stevia sød, pulver - grøn
Stevia sød, pulver - grøn
Eskimo-3 2 X 105 ml
Eskimo-3 2 X 105 ml
Vita Biosa Probiotic urter
Vita Biosa Probiotic urter
Chia Original -chiafrø
Chia Original -chiafrø

Quinoa Ø
  Se Indkøbskurv mere
..er tom!
Kurvens Indhold
Hurtig Søg

Indtast stikord her - eller gå til:
Avanceret Søg
Brands
Top sælgere
01.Vitex 400 mg
02.Alpaca Uldsokker
03.Agar-Agar pulver
Valuta
Online info
Lige nu er der: 
4194 varer
12 medlemmer
på besøg.
Se alle produkter
Søndergade 5, DK-9900 Frederikshavn, Tlf.: +45 9842 1688, Fax: +45 9842 1088, E-mail: info@helsekosten.dk
Produkter Produkter